Eclectisch woonhuis uit 1928

Vastgesteld bouwkundig erfgoed van tot

De rechtsgeldigheid van dit aanduidingsobject is niet meer actueel.

Beschrijving

Tieltstraat nr. 217. Eclectisch woonhuis gebouwd "ANNO" - "1928" (cf. gevelstenen) voor Aloïs Dobbels die een chicoreidrogerij opricht. Het bedrijf wordt door Gerard Dobbels onder het merk "Gerdo" achtereenvolgens omgevormd tot chicoreifabriek (1939), fabriek van groentenconserven (1958) en fabriek van rundsbouillon die tevens groenten exporteert (1959). Hiervoor gebeuren de nodige aanpas

Burgerhuis van 1928 en bedrijfsgebouwen

Tieltstraat 217 (Meulebeke)
Eclectisch woonhuis gebouwd "ANNO" - "1928" (zie gevelstenen) voor Aloïs Dobbels die een chicoreidrogerij opricht. Het bedrijf wordt door Gerard Dobbels onder het merk "Gerdo" achtereenvolgens omgevormd tot chicoreifabriek (1939), fabriek van groentenconserven (1958) en fabriek van rundsbouillon die tevens groenten exporteert (1959). Hiervoor gebeuren de nodige aanpassingen en uitbreidingen, onder meer in de jaren 1930 en 1940 geregistreerd in het kadaster.

Wordt opgevolgd door