Burgerhuis met rococo Maria-beeld

Beschrijving

Nr. 10. Breedhuis van vijf en vier trav. en twee bouwl. onder mansardedak (Vlaamse pannen). Verankerde bakstenen lijstgevel op beschilderde plint met luikopening, opklimmend tot XVII met aanpassingen uit XVIII, o.m. de bedaking en de bepleisterde en beschilderde centrale dakkapel tussen volutes en bekronend driehoekig fronton, en XIX. De geblokte ontlastingsbogen in de ontpleisterde gevel geven

Burgerhuis met Mariabeeld

Sint-Jansplein 10 (Brugge)
Breedhuis van vijf en vier traveeën en twee bouwlagen onder mansardedak. Verankerde bakstenen lijstgevel op beschilderde plint met luikopening, opklimmend tot de 17de eeuw met aanpassingen uit de 18de eeuw, onder meer de bedaking en de bepleisterde en beschilderde centrale dakkapel tussen volutes en bekronend driehoekig fronton, uit de 19de eeuw. Op de bredere penant boven de deur met buitentrap en ijzeren leuning, rococobeeld van Maria met Kind en lantaarn op ijzeren arm.

Wordt opgevolgd door