Beschermd stads- of dorpsgezicht, intrinsiek

Vakwerkhoeve met losse bestanddelen: omgeving

Beschermd stads- of dorpsgezicht, intrinsiek van tot heden

Vakwerkhoeven en omgeving

Beschrijving

De onmiddellijke omgeving van de vakwerkhoeve te Sint-Lambrechts-Herk, is beschermd als dorpsgezicht.

Waarden

De onmiddellijke omgeving van de vakwerkhoeve met losse bestanddelen is beschermd als dorpsgezicht omwille van het algemeen belang gevormd door de:

sociaal-culturele waarde

De restanten van de historische percelering met onder meer een ligusterhaag en gesnoeide bomen op de zuidelijke perceelsgrens, de meidoornhaag en gesnoeide haagbeuken langs de straatzijde, de langs de straatzijde gelegen kippenren met een oude notenboom, alsook het achtergelegen weiland met moestuin vormen een belangrijke ondersteuning van de agrarische erfgoedwaarden van het hoevecomplex.

Vakwerkhoeve met losse bestanddelen

Siegersveldstraat 6 (Hasselt)
Hoeve met losstaande bestanddelen, uit het begin van de 20ste eeuw. De zuidzijde is door een haag van de straat en de velden gescheiden.