Kapel Onze-Lieve-Vrouw ter Nood

Beschrijving

Karmstraat z.nr. Kapel O.-L.-Vrouw ter Nood, gebouwd in 1933, gelegen op een verhoging ten zuiden van de straat, vergezeld van een voorliggend plantsoentje en een naastgelegen cipres. Historiek. In 1832 wordt de oorspronkelijke kapel O.-L.-Vrouw ter Nood opgericht, vermoedelijk op de plaats van een ouder kapelletje. Deze kapel wordt eertijds "de pestkapel" genoemd, z.g. volgens de overl

Karmstraat (Tielt)
Kapel Onze-Lieve-Vrouw ter Nood, gebouwd in 1933, gelegen op een verhoging ten zuiden van de straat, vergezeld van een voorliggend plantsoentje en een naastgelegen cipres. Veldkapel in geelbruine baksteen onder zadeldak in Vlaamse pannen (nok haaks op straat). Puntgeveltje met natuurstenen schouderstukken en centrale rondboogdeur, waarin houten deels beglaasde vleugeldeur met balustervormige spijlen.