Burgerhuis van 1922

Vastgesteld bouwkundig erfgoed van tot

De rechtsgeldigheid van dit aanduidingsobject is niet meer actueel.

Beschrijving

Heiststraat nr. 134. Breedhuis onder zadeldak van 1922, gebouwd naar ontwerp van een Oostends architect (naam onleesbaar op de bouwaanvraag), met neoclassicistische inslag. Gecementeerde lijstgevel op arduinen plint met typische imitatievoegen op de begane grond, zwaar geprofileerde kordonlijsten en houten kroonlijst op klossen. Bewaard houtwerk met o.m. kleine onderverdelingen in het bove

Burgerhuis van 1922

Heiststraat 134 (Brugge)
Breedhuis onder zadeldak van 1922 met neoclassicistische inslag. Gecementeerde lijstgevel op arduinen plint met typische imitatievoegen op de begane grond.

Wordt opgevolgd door

Burgerhuis van 1922