Sint-Willibrorduskerk

Beschrijving

Westendelaan nr. 1/ Oudstrijdersplein/ Spermaliestraat. Sint-Willibrorduskerk, tot 1732 toegewijd aan Sint-Jan. Broederschap van het H.Kruis opgericht in 1657. De verering van het 'miraculeus kruis' zou minstens teruggaan op 1569; regionaal bedevaartsoord onder meer voor Nieuwpoortse vissers. Zuidelijk georiënteerde kerk. Omringend plantsoen en parking ten zuiden. Ten oosten van de kerk,

Parochiekerk Sint-Willibrordus

Westendelaan (Middelkerke)
Sint-Willibrorduskerk, tot 1732 toegewijd aan Sint-Jan. Broederschap van het Heilig Kruis opgericht in 1657. De verering van het 'mirakuleus kruis' zou minstens teruggaan op 1569; regionaal bedevaartsoord onder meer voor Nieuwpoortse vissers. Zuidelijk georiënteerde kerk. Omringend plantsoen en parking ten zuiden.