Langgestrekte hoeve Het Vagevier

Beschrijving

Legeweg nr. 32. Monumentale langgestrekte hoeve z.g. "Het Vagevier" (cf. historische kaarten) opklimmend tot de 18de eeuw. Bestaande uit een lang volume wagenhuis-schuur-stal-woonhuis, waarachter zich een nog langer (voornamelijk recent) schuur-stal-volume bevindt. Beide gebouwen bevinden zich evenwijdig met de straat, op een onverhard rechthoekig erf met huisweide aan str

Legeweg 32, 32A (Damme)
Monumentale langgestrekte hoeve "Het Vagevier" (zie historische kaarten) opklimmend tot de 18de eeuw. Bestaande uit een lang volume wagenhuis-schuur-stal-woonhuis, waarachter zich een nog langer (voornamelijk recent) schuur-stal-volume bevindt. Beide gebouwen bevinden zich evenwijdig met de straat, op een onverhard rechthoekig erf met huisweide aan straatkant. Ten oosten, een bakhuis en haakse recente loodsen. Langgestrekte hoeve, witgekalkte baksteenbouw met gepekte plint, onder pannen zadeldak.