Villa Ons Muuitje

Vastgesteld bouwkundig erfgoed van tot

De rechtsgeldigheid van dit aanduidingsobject is niet meer actueel.

Beschrijving

Esenstraat nr. 31. Vrijstaande villa zogenaamd "ONS MUITJE" (cf. naamsteen) gelegen in ruime voortuin afgesloten door laag geelbakstenen muurtje onder ezelsrug waarop zwartgeschilderd smeedijzeren hek in geometrische vormgeving, gelijkvormig poortje tussen twee bakstenen pijlers. Woonhuis volgens kadaster gebouwd in 1920 door Aug. Swaels, vergroting geregistreerd in 1955. Achtergelegen org

Villa Ons Muuitje

Esenstraat 31 (Kortemark)
Vrijstaande villa gelegen in ruime voortuin afgesloten door laag geelbakstenen muurtje onder ezelsrug waarop zwartgeschilderd smeedijzeren hek in geometrische vormgeving, gelijkvormig poortje tussen twee bakstenen pijlers. Woonhuis volgens kadaster gebouwd in 1920 door Aug. Swaels, vergroting geregistreerd in 1955. Achtergelegen orgelfabriek in 1954 opgetrokken in opdracht van orgelmaker Joseph Loncke-Warmoes uit Esen en in 1958 in zuidelijke richting uitgebreid.

Wordt opgevolgd door

Villa Ons Muuitje