Kloostergebouw

Beschrijving

Baljuw Vermeulenstraat nr. 3. Kloostergebouw opgetrokken in 1937-1939 door de Tieltse architect Albert Impe, samen met een nieuwe lagere meisjesschool en feestzaal op het terrein dat doorloopt tot aan de Karel van Manderstraat (cf. Karel van Manderstraat nr. 33). Dit vormt een nieuw bijhuis van het moederklooster van de Zusters van het Geloof van Tielt, die het bestuur van de meisjesschoo

Klooster

Baljuw Vermeulenstraat 3 (Meulebeke)
Kloostergebouw opgetrokken in 1937-1939 door de Tieltse architect Albert Impe, samen met een nieuwe lagere meisjesschool en feestzaal op het terrein dat doorloopt tot aan de Karel van Manderstraat. Dit vormt een nieuw bijhuis van het moederklooster van de Zusters van het Geloof van Tielt, die het bestuur van de meisjesschool overnemen van de Zusters van Liefde van Heule. Het klooster- en schoolcomplex wordt ingehuldigd op 17 september 1939.