Hoeve Groot Noordhof

Krinkelweg 1 (Zedelgem)
De site staat op de Ferrariskaart (1770-1778) binnen een omhaagd perceel met boomgaard. Was een pachthoeve van de familie de Pélichy. Circa 1830 wordt het woonhuis volledig heropgebouwd, de landgebouwen uitgebreid en een bakhuisje vlak achter het woonhuis opgericht. In 1956 wordt een gedeelte van het erf ingepalmd door de aanleg van de Noordstraat. Gerenoveerde gebouwen in bruine, verankerde baksteen onder zadeldaken (Vlaamse pannen) op een groot deels bekiezeld erf, nu aangelegd als tuin. Woonhuis ten zuiden van het erf met achteraan een dwarsvleugel met links een opkamer. Verankerde, bruine baksteenbouw met segmentboogvormige muuropeningen onder strekken. Grote stalling ten noorden van het erf met brede dakoverstek en met segmentboogvormige muuropeningen onder strekken, gedeeltelijk bewaard schrijnwerk. Monumentale dwarsschuur met wagenhuis ten oosten van het erf, brede korfboogpoorten en asemspleten.