Hoeve Wambeke

Beschrijving

Nr. 12. Z.g. "Wambeke" Historische hoeve van het voormalig leengoed Wambeke. Eertijds grootse, rechth. omwalde hoeve cf. Ferrariskaart (1770-1778). Semi-gesloten hoeve; vnl. XIX-uitzicht. Lage, verankerde bakstenen bestanddelen onder pannen zadeldaken rondom een begrint rechth. erf; o.m. grijsbeschilderde erfgevels op gecementeerde plint. Siertuin l. van boerenhuis. Afgezonderd, voormalig cichor

Hoeve Wambeke

Vagevuurstraat 12 (Wervik)
Historische hoeve van het voormalig leengoed Wambeke. Eertijds grootse, rechthoekige omwalde hoeve, zie Ferrariskaart van 1770-1778. Semigesloten hoeve; voornamelijk 19de-eeuws uitzicht. Lage, verankerde bakstenen bestanddelen onder pannen zadeldaken rondom een begrint rechthoekig erf; onder meer grijsgeschilderde erfgevels op gecementeerde plint. Afgezonderd, voormalig cichoreiloodsje van 1902, heden tabaksast.