Historische hoeve Ten Bossche

Beschrijving

Brucqstraat nr. 31. Historische hoeve z.g. "Ten Bossche", foncier van de gelijknamige heerlijkheid, dat gehouden werd van het leenhof van Nevele. De oudste vermelding gaat terug tot 1454 wanneer Jan Nys een pachtcontract afsluit met Heinrich Vaillant. In 1571 wordt de hoeve beschreven: "behuust met een huus, twee schueren ende poesten, groot onder boogaert, mersch,

Hoeve Ten Bossche

Brucqstraat 31 (Zwevegem)
Historische hoeve, waarvan de oudste vermelding teruggaat tot 1454. Volgens de kadastrale gegevens wordt de hoeve in 1909 afgebroken en volledig heropgebouwd; mogelijk gaat het om een grondige verbouwing gelet dat de opstelling gelijk blijft. De hoeve werd gerenoveerd; de nutsgebouwen van 1909 bleven bewaard. Losse, verankerde bakstenen bestanddelen, waaronder poortgebouw, stallen en dwarsschuur.