Herberg Den Haerent

Vastgesteld bouwkundig erfgoed van tot

De rechtsgeldigheid van dit aanduidingsobject is niet meer actueel.

Beschrijving

Wakkensesteenweg nr. 2. Wellicht de vroegere herberg z.g. "Den Haerent" tegenwoordig in gebruik als restaurant "'t Pleintje". Reeds vermeld in het landboek van Oeselgem door Jean-Baptiste van Huffel (1770) als "eene behuijsde erfve, wesende eene herberghe genaemt den haerent". Afgebeeld als geheel van gebouwen in vierkante opstelling. Op d

Herberg Den Haerent

Wakkensesteenweg 2 (Dentergem)
Wellicht de vroegere herberg "Den Haerent" tegenwoordig in gebruik als restaurant " 't Pleintje". Reeds vermeld in het landboek van Oeselgem door Jean-Baptiste van Huffel (1770) als "eene behuijsde erfve, wesende eene herberghe genaemt den haerent". Het huidige volume bestaat uit de drie meest westelijke traveeën van de straatvleugel en de achterliggende westvleugel. Dit was in 1830 eigendom van Geert De Borchgraeve-Brackenier, brouwer uit Olsene, en deed vermoedelijk dienst als herberg, uitgebaat door Frans Lefevre. Het achterste gedeelte van het huidige volume, thans dienst doend als feestzaal, is vermoedelijk toegevoegd op het einde van de 20ste eeuw.

Wordt opgevolgd door

Herberg Den Haerent