Neoclassicistisch herenhuis

Beschrijving

Vaartdijk Zuid nrs. 20, 21. Voormalig schoolcomplex bestaande uit klooster (nr. 21) en klassenvleugel (nr. 20) ernaast. Alleenstaand, neoclassicistisch herenhuis (nr. 21) ca. 1850 gebouwd in opdracht van een geneesheer. Ca. 1870 wordt het huis verkocht aan monseigneur J.J. Faict (bisschop van Brugge in 1864-1894) die het laat verbouwen tot klooster. In 1876 komen er zusters wonen die er ee

Vaartdijk-Zuid 21, 20A-B (Middelkerke)
Alleenstaand, neoclassicistisch herenhuis circa 1850 gebouwd. Circa 1870 wordt het huis verkocht aan monseigneur J.J. Faict, bisschop van Brugge, die het laat verbouwen tot klooster. In 1876 komen er zusters wonen die er een ouderlingentehuis inrichten. Later richten ze een kleuter- en een lagere school in. Achterliggend erf met twee nutsgebouwen onder pannen schilddaken: links, drieledige paardenstal, rechts, tweeledig koetshuis. Ten oosten, lage klassenvleugel onder zadeldak met voorliggende ommuurde speelplaats.