Hoeve, in de jaren 1920

Beschrijving

Leenbosstraat nr. 15. Hoeve, in de jaren 1920 herbouwd na vernietiging van de hoeve in oktober 1914. De hoeve vormde tijdens het ancien régime de kern van de "Heerlijkheid 't Goed ter Crabbaerde", afhankelijk van het leenhof van Wijnendale. Een kaart van 1760 geeft de site aan als dubbel omwalde hoeve met opperhof en neerhof. Gelijkende weergave op de Atlas der Buurtwegen (c

Leenbosstraat 15 (Kortemark)
Hoeve, in de jaren 1920 herbouwd na vernietiging van de hoeve in oktober 1914. De hoeve vormde tijdens het ancien régime de kern van de "Heerlijkheid 't Goed ter Crabbaerde", afhankelijk van het leenhof van Wijnendale. Een kaart van 1760 geeft de site aan als dubbel omwalde hoeve met opperhof en neerhof. Gelijkende weergave op de Atlas der Buurtwegen (circa 1844). De plaats van het huidige woonhuis met voortuin geeft nog min of meer de plaats van het oude opperhof weer.

Wordt opgevolgd door