Packhorse Farm Shrine Cemetery

Beschrijving

‘Packhorse Farm’ was de naam van een boerderij aan de oostzijde van de weg van Lindenhoek naar Wulvergem. Net ten zuiden ervan stond een kapelletje ('shrine'), dat nu echter verdwenen is. De begraafplaats werd aangelegd in april 1915. Op de begraafplaats liggen 59 geïdentificeerde doden uit het Verenigd Koninkrijk. De begraafplaats is ontworpen door W.H. Cowlishaw. Packhorse Farm Shrine Cemetery is te bereiken via een breed graspad, tussen 2 weiden door. De begraafplaats wordt afgesloten met een ijzeren hek en wordt deels omgeven door een bakstenen muur, afgedekt met witte natuursteen, deels door een haag (beuk). De begraafplaats is ca. 675m² groot en neemt een rechthoekige vorm aan. Het terrein is vlak. Het ‘Cross of Sacrifice’ (type A1) bevindt zich links achteraan, op een bakstenen verhoog. Onder het offerkruis zijn de landplaten verwerkt, evenals een witstenen zitbank.

Lindestraat (Heuvelland)
Britse militaire begraafplaats met doden uit de Eerste Wereldoorlog, langs de Lindestraat in Wulvergem. De deels ommuurde, deels omhaagde begraafplaats met smeedijzeren toegangshekken, witte natuurstenen grafstenen en 'Cross of Sacrifice' is ontworpen door W.H. Cowlishaw.