Vlasschuur met gevelkapel

Beschrijving

Meulebeeksestraat nr. 74. Vlasschuur met gevelkapel, volgens kadaster in 1948 gebouwd door René Vande Kerckhove – Debeuf, vlashandelaar uit Oostrozebeke, vijf jaar later naar achter toe uitgebreid. Het gemeentearchief bewaart een ontwerp voor de vlasschuur uit 1947 opgemaakt door architect R. Delarue. De gevelkapel was nog niet op het ontwerp afgebeeld. Het plan vertoonde wel een breed bov

Vlasschuur met gevelniskapel

Kanaalweg 13, Meulebeeksestraat (Wielsbeke)
Vlasschuur met gevelkapel, volgens kadaster in 1948 gebouwd door René Vande Kerckhove – Debeuf, vlashandelaar uit Oostrozebeke, vijf jaar later naar achter toe uitgebreid. Het gemeentearchief bewaart een ontwerp voor de vlasschuur uit 1947 opgemaakt door architect Remi Delarue. De gevelkapel was nog niet op het ontwerp afgebeeld.