Croonaert Chapel Cemetery

Beschrijving

De aanleg van de begraafplaats begon op initiatief van de ‘Burial Officer’ van de ‘19th Division’ in juni 1917. Nu liggen er 74 Britten begraven. De begraafplaats werd ontworpen door W.C. Von Berg. Croonaert Chapel Cemetery is een kleine begraafplaats (455m²), met een vierkante plattegrond behalve een uitsprong bij de toegang. Ze wordt omgeven door een bruine natuurstenen muur, afgedekt met witte natuurstenen platen. Het terrein helt lichtjes af. De toegang wordt gevormd door een smeedijzeren hek tussen 2 bloembakken die ingewerkt zijn in de toegangsmuur. Hier staan de jaartallen ‘MCMXVII-MCMXIX’ gegrift. Bij de toegang bevinden zich eveneens de landplaten. Het ‘Cross of Sacrifice’ is van het kleinste type (A1). Rechts achteraan in de hoek is een klein dienstgebouwtje ingewerkt in de natuurstenen muur. Behalve bloemperken en struiken wordt de begraafplaats getooid met 4

Voormezelestraat (Heuvelland)
Britse militaire begraafplaats met doden uit de Eerste Wereldoorlog, naar een ontwerp van W.C. Von Berg. De kleine begraafplaats is omgeven door een natuurstenen muur en toegankelijk via een smeedijzeren hek. Het geheel wordt getooid met bloemperken, struiken en opgaande bomen.