Vlassite van de familie Sabbe

Beschrijving

Generaal Eisenhowerstraat nr. 1. Voormalige vlassite van de familie Sabbe bestaande uit zwingelarij, schuren, burelen en conciërgewoning. De gebouwen zijn gegroepeerd rondom een erf met gekasseide oprit. De roterij bevindt zich aan de Leie cf. Bondgenotenlaan nr. +21. Historiek In 1882 bouwt vlaskoper Leo Sabbe op een onbebouwd perceel een woning cf. kadastrale gegevens

Gen. Eisenhowerstraat 1 (Kuurne)
Voormalige vlassite van de familie Sabbe bestaande uit een zwingelarij, schuren, burelen en conciërgewoning. De gebouwen zijn gegroepeerd rondom een erf met gekasseide oprit. In 1882 bouwde vlaskoper Leo Sabbe de woning op dit perceel, die in 1905 wordt geflankeerd door een magazijn en in 1906 wordt uitgebreid met een achterin gelegen vlasfabriek (zwingelarij), in opdracht van Cyriel Sabbe. Verdere uitbreiding van de site in de eerste helft van de 20ste eeuw.