Hoeve 't Smishof

Beschrijving

Molenweg nr. 2/ Zarrenstraat. Hoeve z.g. " 'T SMISHOF" (naamgeving wellicht naar het gehucht "Clercken Smisse") cf. houten naambord. Hoevesite als dusdanig reeds aangeduid op de Ferrariskaart (1770-1778) en de kaart van Ph. Vandermaelen (ca. 1850). Hoeve geprangd tussen de Molenweg en de Zarrenstraat, l.g. straat pas aangelegd ca. 1903.Hoeve met losstaande bestanddelen, de

Hoeve 't Smishof

Molenweg 2 (Houthulst)
Hoevesite als dusdanig reeds aangeduid op de Ferrariskaart (1770-1778) en de kaart van Ph. Vandermaelen (circa 1850). Hoeve geprangd tussen de Molenweg en de Zarrenstraat, laatst genoemde straat pas aangelegd circa 1903. Hoeve met losse bestanddelen, deels met oudere 19de-eeuwse kern. Ten noordwesten van het erf, boerenhuis met 19de-eeuwse kern. Rode baksteenbouw onder zadeldak (blauwe mechanische pannen, nok evenwijdig met de Zarrenstraat). Gaaf bewaarde achtergevel