Hoekhuis

Beschrijving

Sint-Elooisstraat nr. 51/ Terluchtestraat. Vrij imposant hoekpand met de Terluchtestraat. In 1880 wordt op een braakliggend stuk land in opdracht van brouwer Augustus Vanderhaege een kleine woning (aan de Sint-Elooisstraat) gebouwd met een landgebouw aan de Terluchtestraat. In 1898 laat schoolinspecteur Alfons Carette de woning vergroten om ruimte te geven aan zijn dochter in haar functie

Hoekhuis

Sint-Elooisstraat 51 (Oostkamp)
Dubbel breedhuis van vier traveeën en twee bouwlagen onder een zadeldak met zwarte pannen, mogelijk met 19de-eeuwse kern maar met een gevel van 1959. Rechts van het woonhuis is een voormalig weverijgebouw bewaard dat dateert van 1920, doch mogelijk in de eerste linkertraveeën een oudere kern bewaart, opklimmend tot circa 1882. Hoge rondbogige niskapel.