Gesticht der Voorzienigheid

Beschrijving

Vlamingenstraat nr. 29. Voormalig Gesticht der Voorzienigheid, in 1852 opgericht door P. Goethals, als avondschool voor kosteloos volwassenonderwijs. In 1912, cf. jaarsteen, verbouwing van de school naar ontwerp van aannemer Debusschere (Roeselare) in opdracht van de broeders der Christelijke scholen. School gesloten in 1926. Van 1929 tot 1931 vrije beroepsschool Sint-Jozef. Van 1937 tot

Vlamingenstraat 25-29 (Kortrijk)
Voormalig Gesticht der Voorzienigheid, in 1852 opgericht als avondschool voor kosteloos volwassenonderwijs. In 1912, zie jaarsteen, verbouwing van de school naar ontwerp van aannemer Debusschere in opdracht van de broeders der Christelijke scholen. Neogotisch pand volgens plan van 1911 gekenmerkt door Brugse traveeën en risalieten met trapgevels.