Waterhoeve

Beschrijving

Kaveiestraat nr. 28. Historische hoeve z.g. "Waterhoeve". Op de Ferrariskaart (1770-1778) weergegeven als hoeve met losse bestanddelen; de Atlas der Buurtwegen (ca. 1846) toont een gesloten opstelling. Heden hoeve met semi-gesloten opstelling door recente verbouwing. Gewitte verankerde bakstenen bestanddelen onder pannen zadeldaken rond deels gekasseid en deels gekiezeld e

Waterhoeve

Kaveiestraat 28 (Zwevegem)
Historische hoeve, op de Ferrariskaart van 1770-1778 weergegeven als hoeve met losse bestanddelen, de Atlas der Buurtwegen (circa 1846) toont een gesloten opstelling. Nu hoeve met semigesloten opstelling door recente verbouwing. Gewitte verankerde bakstenen bestanddelen onder pannen zadeldaken rond deels gekasseid en deels gekiezeld erf. Boerenwoning gedateerd 1740. Ten westen poortgebouw met aansluitende stalvleugel van recentere datum. Ten oosten, dwarsschuur met vernieuwde dakconstructie en uitgebreid aan voor- en achterzijde met nieuwbouw. Centrale korfbogige poortdoorgang onder roodgeschilderd druiplijstje.