19de-eeuwse hoeve

Beschrijving

Vrijlatenstraat nr. 35. In oorsprong begin 19de-eeuwse hoeve die in de jaren 1920 grondig is verbouwd cf. jaarankers. Gelegen in het gehucht Westkant. Op het primitief kadasterplan (circa 1835) bestaat de hoeve uit een zuidelijk gelegen woonhuis, een in het noordwesten gelegen bakhuis en een klein landgebouw in het oosten. In 1835 wordt het bestaande woonhuis afgebroken en een kleiner her

Vrijlatenstraat 35 (Oostkamp)
In oorsprong begin 19de-eeuwse hoeve die in de jaren 1920 grondig is verbouwd. Erf, afgesloten door een roodgeschilderde dubbele buishekkenpoort tussen witgeschilderde, betonnen pijlers. Boerenhuis van drie traveeën met geïncorporeerde stal van vier traveeën. Uiterst links hangt tegen het staldeel een houten heiligenkastje. Schuur met hoge metalen schuifpoort en twee kleinere poorten onder metalen leggers onder een groengeschilderd houten laadluik.