Villa

Beschrijving

Nr. 22/ Hoveniersstraat. Vrijstaande villa van 1937, n.o.v. J. De Bruycker; aan de straat afgezet door bakstenen muurtje met plantenbakken; ijzeren hekdeurtjes. Dubbelhuis van drie brede trav., souterrain met garage en twee bouwl. onder schilddak (n // straat, mechanische zwarte pannen); sterk overkragende kroonlijst. Bakstenen lijstgevel met karakteristieke pergola; gecementeerde plint. Licht v

Villa

Sint-Petrus en Paulusstraat 22 (Roeselare)
Vrijstaande villa gebouwd naar een ontwerp uit 1937 van Joseph De Bruycker, aan de straat afgezet door bakstenen muurtje met plantenbakken. Dubbelhuis van drie brede traveeën, souterrain met garage en twee bouwlagen onder schilddak. Bakstenen lijstgevel met karakteristieke pergola. Horizontale vensters met bewaard houtwerk, oorspronkelijke zwart-witbeschildering. Rechthoekige vleugeldeur met bordestrap.