Hoekhuis

Beschrijving

Nr. 16/ Jeruzalemstraat. Hoekpand van vier/drie + twee trav. en twee bouwl. onder zadeldak (Vlaamse pannen). Vermoedelijk van 1655 ter vervanging van twee houten gevels. Latere aanpassingen cf. sporen van vroegere ontlastingsbogen. Huidig uitzicht resultaat van consoliderende "Kunstige Herstelling" van 1971-1973 i.o.v Marcus Gerards Stichting en n.o.v. architect L. Dugardyn (Brugge): o.m.

Hoekhuis

Carmersstraat 16 (Brugge)
Hoekpand van vier/drie + twee traveeën en twee bouwlagen onder zadeldak (Vlaamse pannen). Vermoedelijk van 1655 ter vervanging van twee houten gevels. Latere aanpassingen, zie sporen van vroegere ontlastingsbogen. Huidig uitzicht resultaat van consoliderende "Kunstige Herstelling" van 1971-1973 in opdracht van Marcus Gerards Stichting en naar ontwerp van architect L. Dugardyn (Brugge).