Burgerwoning van 1940

Beschrijving

Kattestraat nr. 35. Burgerwoning van 1940 beïnvloedt door de modernistische bouwstijl, gebouwd in opdracht van Victor Soenens, bediende, cf. kadastrale gegevens. Enkelhuis van twee bouwlagen onder pannen zadeldak (nok evenwijdige met straat). Typerend parement van gele baksteen op plint van arduin. Hoger opgetrokken linker hoekpenant en zwartgeschilderde aflijnende borstwering. Zware, gev

Burgerhuis van 1940

Kattestraat 35 (Kuurne)
Burgerhuis van 1940 beïnvloedt door de modernistische bouwstijl. Volgens het kadaster gebouwd in opdracht van Victor Soenens, bediende. Huis van twee bouwlagen onder pannen zadeldak. Typerend parement van gele baksteen op plint van arduin. Hoger opgetrokken linker hoekpenant en zwartgeschilderde aflijnende borstwering. Zware, gevelbrede erker met rechthoekige ramen.