Burgerhuizen De Groote Blaasbalk

Straat Korte Riddersstraat
Locatie Korte Riddersstraat 1 (Brugge)

Huis De Groote Blaasbalk

Korte Riddersstraat 1, Brugge (West-Vlaanderen)

Twee huizen op L-vormige plattegrond onder zadeldaken (Vlaamse pannen). Opgetrokken als historiserende "Kunstige Herstelling" in 1944 naar ontwerp van architect L. Viérin (Brugge).

Beschrijving

Nr. 1/ Engelsestraat. Z.g. "De Groote Blaasbalk", cf. naamcartouches. Twee huizen op L-vormige plattegrond onder zadeldaken (Vlaamse pannen). Opgetrokken als historiserende "Kunstige Herstelling" in 1944 n.o.v. architect L. Viérin (Brugge): bij hoekpand opnieuw optrekken van twee trapgevels; r.pand i.pl.v. lijstgevel op basis van teruggevonden sporen van de XVII-gevel. Hoekpand van vier + drie