Vastgesteld bouwkundig erfgoed van tot

De rechtsgeldigheid van dit aanduidingsobject is niet meer actueel.

Beschrijving

Statiestraat z.nr., op de hoek met Meulebekesteenweg. Gedenkteken voor de militaire en burgerlijke slachtoffers en gesneuvelde opgeeïsten van de beide wereldoorlogen. Oorspronkelijk stond het monument, cf. een oude foto, in het centrum van Dentergem, vóór de pastorie, nu het gemeentehuis. De eerste onthulling gebeurt op 12 juni 1927, in 1954 wordt het monument overgebracht naar de huidige

Statiestraat (Dentergem)
Op de hoek met Meulebekesteenweg, gedenkteken voor de militaire en burgerlijke slachtoffers en gesneuvelde opgeeïsten van de beide wereldoorlogen. De eerste onthulling gebeurt op 12 juni 1927, in 1954 wordt het monument overgebracht naar de huidige plaats. Arduinen beeldengroep met beeld van de Salvator Mundi op een arduinen sokkel, zie opschrift uitgevoerd door "G. DELAFONTAINE, MEENEN".