Kapel Onze-Lieve-Vrouw

Merkemveldweg 15 (Zedelgem)
Gelegen in het parkdomein van het Merkemveldbos. Opgetrokken in 1951, naar een ontwerp van André De Pauw, in opdracht van het Vlaamsch Verbond der Katholieke Scouts (VVKS) dit om de katholieke inslag van de vereniging te benadrukken. Vernieuwd in 1985. Kapel in neoromaanse stijl, rode baksteenbouw boven een gecementeerde plint en onder zadeldak (Vlaamse pannen), steunberen op de hoeken. Voorgevel met bekronend klokkentorentje, halfronde koorapsis. Geprofileerde rondboogopeningen bij de brede poort geflankeerd door kruisen uitgespaard in het metselwerk, de drie gekoppelde vensters in de zijgevels en de koorapsis.