Eclectisch herenhuis van 1911

Beschrijving

Gistelse Steenweg nr. 165. Eclectisch herenhuis van 1911 naar ontwerp van architect Jules Heyneman (Uitkerke), met uitweg en verbouwde stallingen aan de Diksmuidse Heerweg. Volgens bouwvergunning oorspronkelijk voorzien van een afgesloten voortuin met smeedijzeren hekwerk. Bakstenen gevel met bezetting van gele en rode baksteen in combinatie met arduin voor onder meer het benadrukken van

Eclectisch herenhuis

Gistelse Steenweg 165 (Brugge)
Eclectisch herenhuis van 1911 naar ontwerp van architect Jules Heyneman (Uitkerke), met uitweg en verbouwde stallingen aan de Diksmuidse Heerweg. Bakstenen gevel met bezetting van gele en rode baksteen in combinatie met arduin voor onder meer het benadrukken van de muuropeningen, de ornamentiek en de horizontale belijning.