Klooster en schoolgebouw

Beschrijving

Kortrijksestraat nr. 12. Vrije lagere school. Voormalig klooster en schoolcolmplex gelegen tussen de Kortrijkse- en Generaal Eisenhowerstraat. De geschiedenis van het klooster met bijhorende school gaat terug tot 1872, wanneer op de gronden van landbouwer Pieter Verhaeghe een "huis, school, plaats en gebouw" worden gebouwd cf. kadastrale gegevens. Vermoedelijk gaat het om een klassenvleu

Klooster en school

Kortrijksestraat 12 (Kuurne)
Vrije lagere school. De geschiedenis van het klooster met bijhorende school gaat terug tot 1872, wanneer op de gronden van landbouwer Pieter Verhaeghe een "huis, school, plaats en gebouw" worden gebouwd, zie kadastrale gegevens. Vermoedelijk gaat het om een klassenvleugel in het westen (nok loodrecht op de straat) en kloosterhuis in het noorden. Aan de straat situeert zich een klein poortgebouwtje. In 1896 wordt de school in noordelijke richting uitgebreid met een klassenvleugel, in opdracht van kloosterlinge J. Vandeputte uit Hulste.