Familiebedrijf Drukkerij Strobbe

Beschrijving

Nr. 1/ Baertshof. Familiebedrijf Drukkerij Strobbe; gelegen binnen het blok Kasteelstraat (Z.), Baertshof (W.) en Dirk Martenslaan (O.). Gesticht in 1890 in de Brugstraat, vanaf 1904 gevestigd in de Kasteelstraat met de aankoop van het voormalige woonhuis van notaris Wauthier. In de tuin (zijde Baertshof) wordt een drukkerij gebouwd n.o.v. J. Vercoutere (Izegem). Het woonhuis wordt verbo

Is de omvattende vaststelling van

Kasteelstraat 1 (Izegem)
Voormalige notariswoning van 1866, die in 1904 in het bezit kwam van het familiebedrijf Drukkerij Strobbe en verbouwd werd tot winkel-woonhuis; later in gebruik als receptie en burelen. Sober neoclassicistisch hoekpand van vier en vijf traveeën, waartussen een afgeschuinde hoektravee, voorzien van een bepleisterd en beschilderde lijstgevel.