Oorlogsgedenkteken

Beschrijving

Oorlogsgedenkteken voor de militaire en burgerlijke doden van de beide Wereldoorlogen, op het voormalige kerkhof rondom de Sint-Martinuskerk. Gelegen ten noorden van de kerk (zijde van het Fransmansplein).

Oorlogsgedenkteken

Fransmansplein (Koekelare)
Oorlogsgedenkteken voor de militaire en burgerlijke doden van de beide wereldoorlogen, ingehuldigd in 1946 en in 1987 heropgericht ten noorden op het voormalige kerkhof rondom de Sint-Martinuskerk. Op een verhoog met drie treden en een plint staat een hardstenen gedenkmuur in de vorm van een drieluik, met verhoogd middendeel en met zware rechthoekige kroonlijst afgewerkt. In het midden is een beeldhouwwerk in vlakreliƫf geplaatst. Links en rechts zijn hardstenen gedenkplaten aangebracht. Het gedenkteken werd uitgevoerd door Alph. Bossaert.