Stadhuis Sint-Truiden met belfort

Gemeente Sint-Truiden
Straat Grote Markt
Locatie Grote Markt 68 (Sint-Truiden)

Stadhuis van Sint-Truiden

Grote Markt 68, Sint-Truiden (Limburg)

De oprichting van een hal op de markt dateert van 1366; van deze constructie, mogelijk een houtbouw, resten nog enkele sporen (kalkstenen zuilen). De hal, zoals deze bewaard bleef in de onderbouw van het huidige stadhuis, kreeg zijn huidig uitzicht in 1755.

Beschrijving

De bescherming als monument betreft het stadhuis van Sint-Truiden uit 1754 naar ontwerp van architect E. Fayn, en de belforttoren uit het begin van 17de eeuw.

Waarden

Het belfort en het stadhuis zijn beschermd als monument omwille van het algemeen belang gevormd door de:

in casu oudheidkundige waarde