Wederopbouwhoeve 't Zegehof

Beschrijving

Paddestraat nr. 1. Wederopbouwhoeve, naar verluidt "'t Zegehof" genaamd, cf. stafkaarten van het Franse leger onder de naam "Ferme de la Victoire". Als site reeds aangeduid op de Ferrariskaart (1770-1778). Aan de straat gelegen hoeve van 1920, cf. datumstenen, met losse bestanddelen, U-vormig rondom het geasfalteerde erf gerangschikt. Erftoegang geflankeer

Paddestraat 1 (Diksmuide)
Als site reeds aangeduid op de Ferrariskaart van 1770-1778. Aan de straat gelegen hoeve van 1920, zie datumstenen, met losse bestanddelen, U-vormig rondom het geasfalteerde erf gerangschikt. Erftoegang geflankeerd door twee paardenkastanjes. Eénlaags boerenhuis van drie traveeën en twee opkamertraveeën, schuurvleugel met geïncorporeerd wagenhuis en stalvleugel met links geïncorporeerde voederkeuken met nog bewaard houtwerk, onder meer kruisraam met kleine roedeverdeling en diefijzers.