Beschrijving

Dentergemstraat nr. 1. Oorspronkelijke bebouwing in de dorpskern, daterend uit de eerste helft van de 19de eeuw. In 1877 werd dit huis betrokken door Charles-Louis van Melle, de tweede burgemeester van Markegem. Haaks op dit volume staat een tweede volume in baksteen met dichtgemetselde segmentboogvormige muuropeningen onder een pannen zadeldak, volgens kadaster opgetrokken ca.1893. Gelege

Dentergemstraat 1 (Dentergem)
Oorspronkelijke bebouwing in de dorpskern, daterend uit de eerste helft van de 19de eeuw. In 1877 werd dit huis betrokken door Charles-Louis van Melle, de tweede burgemeester van Markegem. Verankerde baksteenbouw, dubbelhuis dwars op de straat gelegen. Haaks op dit volume staat een tweede volume in baksteen met dichtgemetselde segmentboogvormige muuropeningen onder een pannen zadeldak, volgens kadaster opgetrokken circa 1893.