Hoeve Hof ter Magne

Beschrijving

* Marksestraat nr. 7. Hoeve z.g. "Hof ter Magne". Woonhuis, stalvleugel en bakhuisje beschermd als monument bij M.B. van 30.04.2004. Hoeve voor het eerst vermeld en afgebeeld in 1756 op een Tienden Kaart van Rollegem. De hoevegebouwen waren omgeven door een omwalling die volledig verdween voor 1809. De hoeve is echter ouder en te dateren in de eerste helft van de 17de eeuw. Het woonhuis

Hof ter Magne

Marksestraat 7 (Kortrijk)
Woonhuis, stalvleugel en bakhuisje. Hoeve voor het eerst vermeld en afgebeeld in 1756 op een Tienden Kaart van Rollegem. De hoevegebouwen waren omgeven door een omwalling die volledig verdween voor 1809. De hoeve is echter ouder en te dateren in de eerste helft van de 17de eeuw. Het woonhuis is gedateerd "1637" met muurankers.