Kapel van de Bruine Onze-Lieve-Vrouw

Kapel van de Bruine-Lieve-Vrouw en omgeving

Beschrijving

De bescherming als monument betreft de kapel van de Bruine Onze-Lieve-Vrouw. De kapel is met omgeving als dorpsgezicht beschermd.

Het beschermingsdossier motiveert de historische waarde van de kapel als volgt: "Het betreft immers een gebouwtje in Maaslandse renaissance (gedateerd 1715) dat een belangrijk 'mobilair' (barokaltaar, altaarstuk en Madonnabeeld) herbergt."

• Onroerend Erfgoed Limburg, Beschermingsdossier DL000202, Kerkom-Borlo: Kapel van de Bruine Onze-Lieve-Vrouw en omgeving (GYSELINCK J., 1980).

Waarden

De kapel van de Bruine Onze-Lieve-Vrouw is beschermd als monument omwille van het algemeen belang gevormd door de:

Kapel van de Bruine-Lieve-Vrouw

Bruine-Lieve-Vrouwstraat (Sint-Truiden)
Kapel, door een dichte kring van lindebomen omgeven. Drukke bedevaart op Onze-Lieve-Vrouw-Hemelvaart.