Hoeve Koudenburg

Beschrijving

Nr. 34. Z.g. .Koudenburg" vlg. uithangbord; .Coudenburgh" vlg. Ferrariskaart (1771-1778). Voormalig leenhof met omwald klein kasteel bewoond door de adellijke familie Masijn tot ca. 1600. Jonkvrouw Josiane Masijn was financieel behulpzaam bij de stichting van het Kapucijnenklooster te Veurne; begraven in de St.-Walburgakerk in 1612. Garnizoenplaats tijdens de Spaanse overheersing. Heden, hoeve m

Hoeve Koudenburg

Reygaerdijkstraat 34 (Veurne)
Hoeve met losse, bakstenen bestanddelen onder zadeldaken rondom geasfalteerd en deels begraasd erf. Ten noordwesten, begraasde terp waarop boerenhuis gebouwd; met wilgen afgezoomde rest van omwalling. Ten zuidwesten, rest van kleine boomgaard. Ten zuiden loopt de Krommegracht. Ten noorden, geasfalteerde erfoprit met toegang tussen bakstenen hekpijlers.