Begijnenhuis

Straat Begijnhof
Locatie Begijnhof 44 (Brugge)

Begijnenhuis

Begijnhof 44, Brugge (West-Vlaanderen)

Breedhuis van drie traveeën en één bouwlaag onder zadeldak (Vlaamse pannen), 16de-17de eeuw. Restauratie in 1994. Lijstgevel met rechthoekige muuropeningen met afgeschuinde dagkanten. De nagenoeg blinde zijgevel is een getande tuitgevel uitlopend in schoorsteen.

Beschrijving

Nr. 44. Breedhuis van drie trav. en één bouwl. onder zadeldak (Vlaamse pannen), XVI-XVII. Restauratie in 1994. Lijstgevel met rechth. muuropeningen met afgeschuinde dagkanten. De nagenoeg blinde zijgevel is een getande tuitgevel uitlopend in schoorsteen (371).Interieur. Bewaarde balklaag en dakconstructie met schaargebinte. Een laatgotische schouw met hoofdjes van echtpaa