Herenhuis van 1870

Beschrijving

* Nrs. 11-13. "Hier werd geboren / Daniël Gillès / letterkundige / 1917-1981" cf. gevelsteen van 1985. Monumentaal neoclassicistisch herenhuis (n // straat) van negen trav. en drie bouwl. onder schilddak, vermoedelijk n.o.v. architect P. Buyck (Brugge) van 1870; i.pl.v. vijf kleinere panden. I.l.v. XXa gesplitst in twee woningen cf. drie l.trav. Bepleisterde en lichtgrijsbeschilderde lijstgevel.

Herenhuis

Geerwijnstraat 11 (Brugge)
Monumentaal neoclassicistisch herenhuis (nok parallel aan de straat) van negen traveeën en drie bouwlagen onder schilddak, vermoedelijk naar ontwerp van architect P. Buyck (Brugge) van 1870; in plaats van vijf kleinere panden. In de loop van het eerste kwart van de 20ste eeuw gesplitst in twee woningen.