Basisschool van het Onze-Lieve-Vrouwcollege

Beschrijving

Lijsterbeslaan nr. 5/ Nieuwpoortsesteenweg. Basisschool van het Onze-Lieve-Vrouwcollege naar ontwerp van P. Felix (Oostende) van 1965. Doordachte L-vormige inplanting op hoekperceel, gedomineerd door twee klassenvleugels naar het zuidoosten georiënteerd, waartussen de administratieve ruimtes (inkompartij, fietsenstalling en polyvalente aula op gelijkvloers, bureau van de directeur en leraa

Lijsterbeslaan 5 (Oostende)
Basisschool van het Onze-Lieve-Vrouwcollege naar ontwerp van Paul Felix (Oostende) van 1965. Doordachte L-vormige inplanting op hoekperceel, gedomineerd door twee klassenvleugels naar het zuidoosten georiënteerd, waartussen de administratieve ruimtes (inkompartij, fietsenstalling en polyvalente aula op gelijkvloers, bureau van de directeur en leraarskamer op de verdieping). Twee entiteiten van vier klassen, contrasterend van volume: noordvleugel van één bouwlaag met vier klassen naast mekaar, zuidvleugel van twee bouwlagen met twee klassen per verdieping.