Gebouwencomplex Vlaamse Brouwerij

Beschrijving

Aalbeeksesteenweg nr. 2. Voormalige brouwerij z.g. "VLAAMSE BROUWERIJ" of "FRIK" cf. opschrift. Gebouwencomplex bestaande uit brouwerswoning, opslagruimten, burelen en cascadebrouwerij. Brouwerij Frik gesticht in 1897, mechanische inrichting van 1938, bottelarij van 1947. Brouwerswoning. Dubbelhuis van 1875 gedateerd met gevelsteen met opschrift "S. R. 1875". Rode baksteenbouw, vijf p

Aalbeeksesteenweg 2, Oude Aalbekestraat 1 (Menen)
Gebouwencomplex bestaande uit brouwerswoning, opslagruimten, burelen en cascadebrouwerij. Brouwerij Frik gesticht in 1897. Brouwerswoning. Dubbelhuis van 1875 in rode baksteen; vijf plus drie traveeën en twee bouwlagen onder pannen schilddak. Overige bedrijfsgebouwen van drie à vier bouwlagen, opgetrokken in rode baksteen onder zadeldaken.