Samenstel van vijf burgerhuizen

Beschrijving

Sint-Amandslaan nr. 9. Enkelhuis dat in oorsprong samen met de eveneens behouden nrs. 1, 3, 5 en 11 deel uitmaakte van samenstel van vijf gelijktijdig opgetrokken woningen. Baksteenbouw volgens bouwplan opgetrokken in 1924, in opdracht van Lannoo, aannemer van openbare werken. Lijstgevels aansluitend bij de traditionele baksteenarchitectuur. Nrs. 1, 3, 5. Eenvoudige bakstenen lijstgevels

Samenstel van burgerhuizen

Sint-Amandslaan 1-11 (Kortrijk)
Enkelhuis dat in oorsprong samen met de eveneens behouden nummers 1, 3, 5 en 11 deel uitmaakte van samenstel van vijf gelijktijdig opgetrokken woningen. Baksteenbouw volgens bouwplan opgetrokken in 1924, in opdracht van Lannoo, aannemer van openbare werken. Lijstgevels aansluitend bij de traditionele baksteenarchitectuur.