Herberg de Voorstad

Beschrijving

Nr. 39. Z.g. "Herberg de Voorstad" cf. geschilderd opschrift op de puilijst. Herberg van het type afspanning cf. gekasseid voorerf met armpomp en achterliggende nutsgebouwen. Alleenstaand laag boerenhuis van zes trav. en drie staltrav. r. onder zadeldak (n // straat, mechanische pannen), uit XIX. Lichtgrijs beschilderde baksteenbouw op een deels beschilderde en deels met schijnvoegen gecementeer

Herberg de Voorstad

Bankelindeweg 37A (Poperinge)
Herberg van het type afspanning, zie gekasseid voorerf met armpomp en achterliggende nutsgebouwen. Alleenstaand laag boerenhuis van zes traveeën en drie staltraveeën rechts onder zadeldak (nok parallel aan de straat, mechanische pannen), uit de 19de eeuw. Beschilderde baksteenbouw op een deels beschilderde en deels met schijnvoegen gecementeerde plint.