Heilig Hartbeeld

Beschrijving

Ieperstraat z.nr./ Krommewalstraat. Heilig Hartbeeld opgericht in 1938 en ontworpen door de Tieltse kunstenaar Maurice Vander Meeren (1903-1983) (cf. signering) met Boerenkrijggedenkteken uit 1898 naar ontwerp van de Oost-Vlaamse beeldhouwer Aloïs De Beule. Het beeld, dat oorspronkelijk voorzien is om op deze plaats opgericht te worden, wordt aanvankelijk opgetrokken aan

Gedenkteken met Heilig Hartbeeld

Ieperstraat (Tielt)
Gedenkteken in art-decostijl uit 1938 naar ontwerp van de Tieltse kunstenaar Maurice Vander Meeren, bestaande uit een natuurstenen sokkelvormige constructie met getrapte belijning, een bovenbouw tussen gestileerde biddende engelfiguren en een bekronend bronzen Heilig Hartbeeld. In de onderbouw is een bronzen hoogreliëfplaat (1898) ingewerkt, naar ontwerp van de Oost-Vlaamse beeldhouwer Aloïs De Beule, ter herdenking van de Boerenkrijg.