Beeldbepalend herenhuis

Beschrijving

Avelgemstraat nr. 24. Beeldbepalend herenhuis met parement uit de tweede helft van de 19de eeuw. Vanaf 1931 gemeentehuis, na de Tweede Wereldoorlog postkantoor, en latere vestigingsplaats van brandweer en gemeentelijke milieudiensten. Thans werkwinkel.Bepleisterd en beschilderd neoclassicistisch gevelparement op arduinen plint. Horizontale gevelbelijning door de muurbanden, houten kroonlij

Avelgemstraat 24 (Zwevegem)
Beeldbepalend herenhuis met bepleisterd en geschilderd neoclassicistisch gevelparement op arduinen plint uit de tweede helft van de 19de eeuw. Vanaf 1931 gemeentehuis, na de Tweede Wereldoorlog postkantoor, en latere vestigingsplaats van brandweer en gemeentelijke milieudiensten. Bepleisterd en beschilderd neoclassicistisch gevelparement op arduinen plint. Horizontale gevelbelijning door de muurbanden, houten kroonlijst en doorgetrokken onderdorpels. Kroonlijst rustend op decoratief uitgewerkte stenen console.

Wordt opgevolgd door