Historische hoeve Ter Scueren

Beschrijving

Doornikserijksweg nr. 364. Historische hoeve z.g. "Ter Scueren" of "Sint-Antoniushof". Schuur beschermd als monument bij M.B. van 30.04.2004. De oudste vermelding als Ter Scueren gaat terug tot 1443, als Antoniushof gaat de oudste vermelding terug tot 1675. De hofstede was een leen van de Bellegemse heerlijkheid Het Mortaanse, dat op haar beurt onder het grafelijk leenhof van Kortrijk r

Doornikserijksweg 364 (Kortrijk)
Historische hoeve "Ter Scueren" of "Sint-Antoniushof". Schuur beschermd als monument. De oudste vermelding als Ter Scueren gaat terug tot 1443, als Antoniushof gaat de oudste vermelding terug tot 1675. De hofstede was een leen van de Bellegemse heerlijkheid Het Mortaanse, dat op haar beurt onder het grafelijk leenhof van Kortrijk resorteerde. In 1403 was het foncier van Ter Scueren in handen van Jacob vander Tannerie en Johanna van Kooigem.