Brandhoek Military Cemetery

Beschrijving

De begraafplaats Brandhoek Military Cemetery (op het gehucht Brandhoek) is gestart in mei 1915 naast een medische post. De begravingen werden hier stopgezet in juli 1917, wegens plaatsgebrek. Volgens het huidige register liggen er nu 671 doden graven. De begraafplaats werd ontworpen door R. Blomfield (hoofdarchitect) en N.A. Rew (uitvoerend architect).

Grote Branderstraat (Ieper)
Britse militaire begraafplaats, aangelegd vanaf mei 1915, na de oorlog ingericht naar ontwerp van R. Blomfield en N.A. Rew. De begraafplaats is rechthoekig, op één afgesneden hoek na en wordt omgeven door een haag en laag muurtje. Toegangsgebouw uit witte natuursteen met smeedijzeren hek, een 'Cross of Sacrifice' en graven verspreid over twee perken. Het geheel wordt getooid met bloemperken, struiken en opgaande bomen.